Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2012 16:23 - “Авиоотряд 28” ЕООД
Автор: svilen75 Категория: Политика   
Прочетен: 1991 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Откакто на широката общественост стана известен факта, че отборчето на нашия премиер - „Бистришките тигри” заедно с друго световнонеизвестно отборче - „Чавдар” Етрополе са летели с правителствения самолет до морето за приятелско мачле, т.н. наш първи министър стана за пореден път обект на дълги коментари, закономерни критики и откровени подигравки. Дори няколко пъти бяха задавани въпроси по случая на парламентарен контрол. Въпроси, които председателя на парламента Цецка Цачева отхвърля като един пръв стожер на премиерското спокойствие. Но от статия в днес.бг се разбира, че Бойко Борисов все пак е взел отношение по въпроса, както и мотивите му за това решение ... доколкото въобще могат да бъдат разбрани неговите мотиви за каквото и да било решение.

http://www.dnes.bg/politika/2012/09/14/za-starshi-tarikat-borisov-i-shou-iziavite-na-opoziciiata.168309

За финал в спора се намеси премиерът Бойко Борисов, който обвини предишните управляващи за това, че правителственият авиоотряд извършва частни полети.

По негови думи опозицията е купила два еърбъса втора ръка, които е нарекла правителствени.

“И ние се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чуди“, обясни премиерът. "И затова ги даваме да се вози, който ги поиска, просто за да не стоят на земята, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, защото не могат да наберат часове", разясни той. 

Какво рабрираме от това изказване, всъщност??? Нищо ново – пак виновни са предишните управляващи. Чудно как в оправданията този път не беше намесена световната криза, глада в Сомалия и понижения кредитен рейтинг на Кипър, примерно. Че предишните управляващи не бяха стока, всички го знаем. Но все пак не става ясно как некадърността на предишните може да оправдае собствената некадърност на премиера ... Отговора на този въпрос ще оставя на историята и бъдещите поколения. 

Както и да е, вече три години се повтарят тези оправдания, свикнали сме с тях, никой не им обръща внимание. По-важно е друго – че премиера се е замислил как да не стоят на земята тези самолети, както и за норматива летателни часове на пилотите. Отговор на таз дилема очевидно е намерил Бойко, в това едва ли някой се съмнява. Не се разбра, обаче как човек  може да си наеме правителствен самолет и какъв е ценоразписа. Все пак времето на премиера е твърде ценно, за да тръгне да играе с всеки желаещ на карти, нали трябва да изпълнява основните си задължения - рязане на лентички и участия в мачове „на звездите”. 

Давайки си сметка, че не мога да се меря с премиерския Гений и Неговата воля, реших, че е мой дълг да се включа в развитието на идеята на нашия Бащица. Поради тази причина, поне докато метрото не стигне до Черно Море, предлагам следното:

Да се учреди търговско дружество „Авиоотряд 28” с патрон Бойко Борисов. Тъкмо, за да не стои самотен в Бояна, всяка Неделя ще се организират турнири я по шах, я карти, я народна топка. По примера на покер турнирите ще се взема такса „вход” за турнира, а спечелилия го отива на финал да играе с Бойко Борисов. Само няма да се допускат осем годишни шампиони по шах, че много го дънят нашия премиер. Така, де, успели за осем години да разучат шаха, а не успели поне малко етикет да придобият ... ей това днешната младеж респекта за нищо го няма ...    

Но да се върнем на новото дружество. Всеизвестно е, че конкуренцията в авиопревозваческия бранш е жестока. Но спокойно, г-н Премиер, ще намерим свободна пазарна ниша. „Авиоотряд 28” ще се специализира в чартърни полети на футболни отбори за приятелски мачове. Специално за отборите от А група интериора на самолета ще се преправи така, че да заприлича на най-вървежната чалготека. Така играчите ще се чувстват като у дома си. Само да не забравите да сложите бар в самолета, от него може да се спечели повече дори и самия полет. Защото от показаното по  терените не се разбира как могат да играят ритнитопковците, но на всички става ясно как могат да пият. Само не канете Николета на борда, моля ви, че Валери Божинов и Ники Михайлов може да станат баджанаци не само с цели футболни отбори, а и с отряди от авиопилоти. За сигурността по време на полетите ме е грижа, не заради друго.

На всичкото отгоре пилотите имат опит да превръщат самолета в линейка – спомнете си за Николай Младенов това лято. Да, вярно, контузията му беше по време на гмуркане, но така или иначе след черния дроб, краката са най-важната част от организма за един футболист. 

Не се безпокойте за евентуални аварии по време на полет. Единствената ситуация, в която футболистите биха си мръднали задниците е да изиграят един кючек на дансинга. Затова – никаква Ивана, никава Азис, никаква Алисия. Само Веско Маринов и „Да бъдеш Гербер не е лесно”. Последните ще имат и възпитателен ефект – дано най-накрая на футболистите им дойде акъл в главите и шутове на върха на бутонките.





Гласувай:
4



1. zaw12929 - за друго: Има научни списания, к...
28.09.2012 12:40
за друго: Има научни списания, където док...
Има научни списания, където доказателствата са цитирани. Има ги в окръжните библиотеки
Постинг: Живот след смъртта - има го, а за кого...
Автор на постинга: zaw12929
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svilen75
Категория: Забавление
Прочетен: 240035
Постинги: 68
Коментари: 153
Гласове: 343
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930