Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2012 04:32 - Благодаря, Станке, цяла България се гордее с теб!
Автор: svilen75 Категория: Забавление   
Прочетен: 8066 Коментари: 14 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

За първи път от много време насам съвременен гражданин на България ме кара да се чувствам горд, че съм българин. Станка Златева е сребърна медалистка от Олимпийските игри в Лондон 2012. За мен това е новината на деня. Чак после идва новината за загубата й на финала от руското дете-чудо.

Днес всички следяхме с интерес битките на нашето момиче на тепиха в Лондон. Мачаше наред. А съперничките бяха силни. Мноого силни. Финала започна добре за нея. Докато не дойде обрата. А в мач от няколко минути и най-малката грешка е фатална. Но грешка може да допусне и най-добрия. Дори и Станка. И това ни най-малко не сваля от пиедестала нашата шампионка.

Това, което ме удиви, обаче, е начина, по който реагира нашето момиче. Прие сребърния медал със сълзи на очи, все едно е провал. След мача направи нещо немислимо за много хора – извини се за неоправданите очаквания. Нямаше оправдания, нямаше изреждане на безбройните контузии, които неминуемо съпъстват състезателите, нямаше хленчене. Само сълзи. Да, вярно, всички стискахме палци докрай, всички се надявахме Станка да вземе златния медал. Но истината е, че Станка е герой. Истински герой. Най-вече с начина, по който прие загубата. И не мисля, че може да й се сърдим. Напротив, трябва да се гордеем с нея. Да се гордеем, че все още има хора, за които победата е въпрос на чест. За които са от значение очакванията и чувствата на обикновените българи. Станка показа мъжество, неприсъщо за много мъже в днешно време.

Мисля си как ли биха постъпили други на нейно място. Спортисти, които не успяват да минат дори квалификациите се изкарват едва ли не победители. За тях дори участието на олимпиада е огромен успех. А нямат и наполовина от борбения дух на Станка. Какво да кажем за лигльовците, наречени футболисти? Обикалят като примадони корици на списания, тв шоута и кючекчийници. А на терена никакви ги няма. На всичкото отгоре имат претенции, че феновете не ги уважавали. Та основната работа дори на първите ни държавници е да говорят по медиите какви успехи имат, вместо наистина да работят. И най-малката свършена работа (която по подразбиране е тяхно задължение) става повод за самохвалство и очакване на овации. В днешно време се набляга на това да покажеш колко работиш, вместо наистина да работиш. От първия до последния човек в тази държава. Освен Станка Златева.

Благодаря, Станке!!! Борбата ти в Лондон ще се помни. Това не е позор, това е повод за гордост. Дали става човек не се определя и измерва с олимпийски или каквито и да е титли. А с достойнството, духа и отговорността, които човек носи в себе си. Днес ти си най-достойната. Отново благодаря, цяла България се гордее с теб!

vbox7.com/play:de947f8308

image




Гласувай:
10



1. анонимен - Благодаря
10.08.2012 10:46
Благодаря и аз, на Вас, изразявайки и моето чувство!
Много харесвам Станка, защото във всяко нещо първо е човекът със своите качества и домашно възпитание и след това е всичко останало!
Благодаря на Станка, зная, че в много области има такива като нея, но те не признават недостатъците си и се натискат въпреки осъзнатата си некадърност. Станка е отново потвърждение за ценностната система на хората, които знаят за какво живеят. Благодаря й, че ми напомни кои са истинските българи и и желая да открие други таланти като нея, защото има какво да им покаже!
Интината е, че "От всяко дърво свирка не става".
цитирай
2. анонимен - Една българка
10.08.2012 12:40
Благодаря Станке .Достоен човек ,правещ щасливи и горди много обикновени хора- Истинска Българка.
цитирай
3. jesy - BLAGODARYA
10.08.2012 15:25
Blagodarim ti Stanke¡¡ Velika balgarka¡¡ Gordeem se s teb¡ Nezavisimo 4e ni razprasnaha po zeliya svyat imeto Balgariya zvu4i gordo i predizvikva mnogo salzi na umilenie Velika¡
цитирай
4. анонимен - Имам някои съмнения към тези два сребърни олимпийски медала на Станка Златева
10.08.2012 17:56

Както за този в Лондон, така и за другия в Китай.
Конкретно при загубата и от рускинчето(което е едва на 21 години), тя като че ли беше гузна...Извиняваше се, но за какво?
Веднага след битката на тепиха, се усети някакво преиграване в думите на Станка Златева. Тя е велик борец от световна величина, но е слаб артист...
Тя не може да се преструва като други, твърде искрена е...
Според мен, в тази битка с рускинчето тя владееше напълно ситуацията...вряла и кипяла в много подобни битки...така че от притеснение и напражение това 21 годишно девойче да и направи туш е просто абсурдно!
Според мен са се договорили с руснаците, те са я натиснали+ българския щаб треньорите, като са им направили неустоимо финансово предложение, при което Станка Златева да загуби на финала от рускинчето!
Дори да е така, аз лично не мога да ги съдя! Като знаем какви усилия са положили, в какви условия, в сравнение с конкурентите, а накрая някакво мизерно заплащане.
Но кой знае...истината някой ден може да излезе наяве...

цитирай
5. svilen75 - Истината може и да е много по-про...
10.08.2012 21:13
Истината може и да е много по-прозаична. Малшанс и толкова. Не мисля, че точно Станка Златева би продала олимпийска титла. И според мен беше напълно искрена.
цитирай
6. анонимен - Един малшанс, втори малшанс
10.08.2012 21:28

и то на олимпиада стават малко множко.
Тя не продава олимпийска титла, а си осигурява бъдещето...и на децата...и на внуците...и треньорите така...
Какво и дава българската държава за постиженията?
Ултра мизерно заплащане?
Е защо тогава при евентуално предложение примерно от 1 000 000 долара, да не ги вземе?
А какво са 1 000 000 долара за Руската федерация или за Китай?
Така че...
цитирай
7. анонимен - А за България е постигнала 2 сребърни медала от олимпияди
10.08.2012 21:30

Това е много повече, отколкото е получила като заплащане.
цитирай
8. svoboda64 - ЬЬ/АА 4 и 6,
10.08.2012 21:47
Изказнанията ти/Ви са толкова отровни, колкото и помията, с която ни хранят всекидневно по медиите и от най-високи места.
Хайде пОспри се... Не всички и всичко е за продан, макар такава да е "съвременната идеология" :( Има и друг вид хора, макар и на изчезване.
цитирай
9. анонимен - svoboda64 в огромна грешка си
10.08.2012 22:14

Какво общо имат моите изказвания, в които търся истината, с медиите?
Които ви представят/ ви внушават/ ви манипулират, примерно за олимпийските игри.
Някакво претрупано кичозно идиотско откриване като нещо гениално?
Състезанието, съперничеството, борбата на всяка цена като нещо добро?
А назобените, натъпкани с химии състезатели, които без тези допинги никога не биха постигнали тези рекорди ви ги представят като герои?
Та какво общо имам аз с тях?
И кое не е за продан в днешно време?
А както писах и по горе Станка Златева дори и да паднала на тези два финала, за което да и е платено си е нейно право, и никой не може да я упрекне за това, ако е така! Защото е дала много повече на българската държава, отколкото е получила.
цитирай
10. tera - Не съм гледала борбата на Станка, но си мисля че е била напълно искрена в сълзите си
11.08.2012 00:33
И да се търси някакъв долен подтекст в представянето й е направо отвратително!

Такъв вид подозрение ми се струва мизантропскo и скудоумно! Наясно съм, че анонимния веднага ще ме вземе на мушка, но хич не ми пука!
цитирай
11. svoboda64 - @9 AA
11.08.2012 01:14
анонимен написа:

Какво общо имат моите изказвания, в които търся истината, с медиите?
Които ви представят/ ви внушават/ ви манипулират, примерно за олимпийските игри.
Някакво претрупано кичозно идиотско откриване като нещо гениално?
Състезанието, съперничеството, борбата на всяка цена като нещо добро?
А назобените, натъпкани с химии състезатели, които без тези допинги никога не биха постигнали тези рекорди ви ги представят като герои?
Та какво общо имам аз с тях?
И кое не е за продан в днешно време?
А както писах и по горе Станка Златева дори и да паднала на тези два финала, за което да и е платено си е нейно право, и никой не може да я упрекне за това, ако е така! Защото е дала много повече на българската държава, отколкото е получила.


Първо, не обичам анонимните. Така са ме учили, така уча и децата си - моите и чуждите!
Второ, не познавам лично Станка Златева, но поради професията си, ми се е наложило много добре да разпознавам човешката психика, ако искам да си върша работата добре! Така че, лично аз, там, в реакцията, не виждам никаква "гузност"
Трето, за олимпиадите/световните и всички подобни "велики състезания" - едва ли има някой, който не е наясно, че е въпрос на "борба на вещества" - там "богатите" имат предимство: да "зобят" нещо, дето още не е в листите на забранените!
Затова Златка ни "харесва": тя няма "средствата" да го направи. И изстисква от себе си (с полу-подръчни средства). Истинска и неподправена е. Не познаваш такива хора, а аз живея с такива: няма да се продадат за "пари", защото това не е част от "вероюто" им и тук не става въпрос за "партии и простотии"...
Четвърто, точно "хвърлянето на сянка" върху личности като Златка, те прави "отровен", не по-малко от медиите... Как да ти го обясня?! Има "чисти хора", към които всяко посегателство, дори и с анализаторския апарат на "съвремието" е кощунствено... Това е "обвинението" ми към теб :)
Пето, хайде по-меко да говорим кой колко е дал за... Българската държава :)
цитирай
12. marinakooteva - Re:
11.08.2012 02:51
Тая анаболна свиня, която пуфти като локомотив докато ходи и е с интелект на мекотело, не би могла да ме накара да се почувствам горд, заради това, че съм българин. По-скоро бих се почувствал засрамен.
цитирай
13. svilen75 - Анонимни, има хора, които винаги ...
13.08.2012 21:16
Анонимни, има хора, които винаги търсят под вола теле. Явно ти си един от тях. За всяко едно събитие винаги може да има съмнения за задкулисни игри. Аз съмнения относно искреността на Станка Златева нямам. Защото нямам основания за такива съмнения.
цитирай
14. svilen75 - Мартина, като ти гледам коментара ...
13.08.2012 21:19
Мартина, като ти гледам коментара ти самата имаш най-малко право да имаш претенции към интелекта на Станка Златева. Няма да се учудя, ако и на външен вид е няколко класи над теб ;) Хора като Станка Златева ме карат да съм горд, че съм българин, но такива като теб ме карат да се срамувам, че въобще се наричам човек.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svilen75
Категория: Забавление
Прочетен: 239959
Постинги: 68
Коментари: 153
Гласове: 343
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930