Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2013 18:20 - Всичко от нашия джоб излиза!
Автор: svilen75 Категория: Политика   
Прочетен: 1086 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.09.2013 18:23


            Симеон Сакскобургготски - нереализирал се цар и бивш премиер на България неочаквано (или по-скоро съвсем очаквано) се обяви против протестите за свалянето на правителството на Орешарски.

www.dnes.bg/politika/2013/09/09/novi-izbori-pak-protesti-tova-li-e-nai-demokratichnoto.198694

         А днес станах свидетел на един интересен разговор в същия дух  м/у три възрастни дами на една спирка в Шумен. Не беше точно разговор, а едната като на партийно събрание "компетентно" обясняваше на другите, които само кимаха и се съгласяваха:
            "Не искам избори. Знаете ли колко струват едни избори? Всичко от нашия джоб излиза ... Трябва да затворят ТЕЦ-овете, замърсяват, всичко от нашия джоб излиза ..."
            "Всичко от напия джоб излиза" Беше основния лайтмотив.
            Не е културно човек да се меси в чужди разговори, а и от опит знам, че няма и голям смисъл - все едно да спориш с радиото. Но не се сдържах:
          "Знаете ли колко струват едни избори?" я попитах аз. Отговора й ме изуми (всъщност никак не се учудих):
            "Не знам и не ме интересува" отговори възрастната дама ...
           Попитах я отново: "А знаете ли колко струва едно четиригодишно некадърно и крадливо управление? Замислете се."
            Не дочаках отговора й, защото таксито дойде и нямах време. А и целта ми не беше да споря с нея, а по-скоро да покажа на другите, че има и друга гледна точка.

            Истината е, че и аз не знам отговора. Избори 2013 по данни от интернет са стрували около 21 млн. лв. и още 18 млн. на партиите.
            А колко струва четиригодишно некадърно управление, независимо дали е на БСП, ГЕРБ, коалиция и която и да е друга партия, защото в крайна сметка "всичко от нашия джоб излиза"? Нямам представа, а и едва ли някой може да изчисли с точност.
            Но знам, че некадърно управление не може да се измери само в пари, защото това означава много пропуснати възможности за развитие и реформи. Означава много ядове по инстанции, училища, болници, а за условията за правене на бизнес да не говорим.
         Знам, че едно крадливо управление не струва само пари, а и съсипана българска природа, банкрутирали предприятия и милиони съсипани човешки съдби и семейства.

            Не вярвам нещата да тръгнат по мед и масло, дори и още утре да има избори. Предполагам ще трябват не един, а два, три, че и повече цикъла избори през по-малко от четири години (пълния мандат на един парламент), докато ситуацията в политиката що-годе се нормализира.
            Но вярвам ... не просто вярвам, а съм сигурен, че едни избори струват в пъти, дори десетки и стотици пъти по-малко от което и да е четиригодишно некадърно и крадливо управление. Защото "всичко от нашия джоб излиза".




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svilen75
Категория: Забавление
Прочетен: 240086
Постинги: 68
Коментари: 153
Гласове: 343
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930