Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2013 02:10 - Икономика на протеста или протестна икономика
Автор: svilen75 Категория: Политика   
Прочетен: 2532 Коментари: 6 Гласове:
-1

Последна промяна: 27.08.2013 02:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мая Манолова казала, че за някои хора протестите вече били като временна заетост.

Ако е вярно твърдението, че на протестиращите се плаща, то Сорос (или който и да е друг зъл, капиталистически враг) излива колосални суми в България през последните два месеца и половина.

Очевидно новите комунисти наистина си вярват и това донякъде обяснява защо толкова упорито не подават оставка - като продължават протестите, западните, капиталистически, морално пропаднали агенти все повече ще отслабват финансово.

Някой ще каже - те разполагат с огромни капитали. Ами супер, нека да направим тогава следната схема - да въведем професия Протестиращ. А протестите да станат масови, от най-големите градове, до най-малките села и паланки. Всеки протестиращ ще получава пари от Сорос. Дори няма нужда да се внасят осигуровки, защото няма да има нужда от тях. Който не е доволен от заплатата, пенсията, обезщетението за безработица, социалните помощи и т.н. - отива да протестира и така си осигурява не само насъщния, а и морето поне за петилетка напред. Единствената работа на правителството ще бъде да не подава оставка, за да поддържа протестите. И да скалъпва от време на време някое скандално назначение, за да не се губи мотивацията на долните капиталисти и техните мекерета в България. Може и по някой шинел да осигури през зимата. Така, де, да покаже социална съпричастност.

Сега остава само Мая Манолова да каже къде да отидем да си вземем парите и всички по площадите.



Гласувай:
2



1. zaw12929 - Мая Манолова не е комунист и е казала ...
27.08.2013 16:22
Мая Манолова не е комунист и е казала верно има платени... ако вие не сте между тях- жалко за вас...
Мая Манолова е законно избран Народен представител вие ... нямате представа от живота, за да твърдите "протестите да станат масови, от най-големите градове, до най-малките села и паланки... хората си гледат работата Правителството- също и България се променя за добро, а... протести винаги ще има и след изборите- също, които може да са след ... 4 години....
цитирай
2. svilen75 - Това, че Мая Манолова е законно и...
27.08.2013 16:31
Това, че Мая Манолова е законно избран народен представител никой не го оспорва. Въпросът е как точно е попаднала в НС. Не заради друго, а защото познаваме сегашната изборна система и как някои хора влизат в кандидат-депутатските листи. При тази система влизането в реално е гарантирано. Въпросът е с какво Майчето е попаднала в кансисат-депутатските листи на БСП ;)
цитирай
3. svilen75 - А относно останалата част от ком...
27.08.2013 16:32
А относно останалата част от коментара Ви по повод думите ми в статията, ще Ви задам един въпрос: Вие за сатира чували ли сте?
цитирай
4. ssvetozar - Това ще е някаква капиталистическа ...
27.08.2013 17:50
Това ще е някаква капиталистическа икономика. Комунистите не я приемат и не се продават за Соросови сребърници.
цитирай
5. socialismus - Нека бъдем практични. Няма никакви колосални суми.
27.08.2013 20:32
Ако едно ядро от десетина души внезапно погледне нагоре всеки минаващ поглежда нагоре. Не е необходимо да се плаща на всички, а само на избрани соросоиди. Има много ентусиасти, на които са се обадили приятели, други, които изживяват носталгия по адреналина от 1990 и 1997-ма. Има различни. Тъй че, връщам се на вложените средства. Първо, заплатите на тези които получават сорос- средства си текат. Второ, тези на които са давани преди сорос- помощи сега са активизирани и те чувстват дълг да се отблагодарят, като при това участват в нещо което им е присърце- антикомунизмът. Трето- някои интернет- активисти разчитат, че като се включат в агитацията за сваляне правителството на Орешарски ще получат сорос- подкрепа в бъдеще. На тях ще кажа : Ей, наивници, Кошлуков получи само шанс за образование в САЩ и толкова. Има и просто антикомунисти, на които като им покажеш червено и викат "Долу". Първосигнална работа.
Слагам черта. Сорос или който и да е не дава допълнителни пари. Просто активира хората си.
цитирай
6. svilen75 - За мен протестите са протести за ...
27.08.2013 22:03
За мен протестите са протести за МОРАЛ в политиката. И първата стъпка към този морал е оставка на това аморално правителство.
Не съм казвал, че няма платени сред протестиращите, не съм казвал, че няма соросоиди. Дори съм сигурен, че има. Сигурен съм, че има и гербери, които не протестират за морал, а чисто и просто ГЕРБ да се върнат на власт.
И на февруарските протести имаше хора, платени от Москва, и тогава имаше бесепари, които искаха чисто и просто БСП да дойде по-бързо на власт.
Въпросът е кои са повече, истинските протестиращи или "платените" (кавичките са защото не е нужно да се плаща кеш, за да бъде един протестиращ платен).
И съм сигурен, че както на февруарските, така и на сегашните протести истинските протестиращи са повече. Тези, които са отвратени от сегашните играчи в политиката, от сегашните правила в политиката, от сегашните безпринципни договорки в политиката.
Но Новата Тройна коалиция прави всичко възможно да втълпи една лъжа като я повтори сто пъти - че всички (или поне по-голямата част) протестиращи са платени. Това дори тъпака Бойко Борисов не си позволи.
Думите ми в статията са чрез сатира да покажа абсурдността на твърденията на Мая Манолова и сие, че видите ли някакви лоши хора искат свалянето на правителството, а протестиращите са просто техни платени маши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svilen75
Категория: Забавление
Прочетен: 239271
Постинги: 68
Коментари: 153
Гласове: 343
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930