Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2013 15:38 - Популизъм по депесаро-комунистически
Автор: svilen75 Категория: Политика   
Прочетен: 1966 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 01.08.2013 15:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В чии джобове ще попаднат парите от новия едномилиарден заем.

Винаги съм казвал, че България е най-богатата държава. Богата, защото въпреки 45 години комунистически грабеж и още 24 години „преходен” грабеж, все още има в тази държава пари за крадене. Богата, защото се хвърлят не милиони, а милиарди за откровено безсмислени проекти като АЕЦ „Белене” и други по-малки, но за сметка на това хиляди.
Всички знаем, че държавата се краде масово от управляващите. Не директно, разбира се, а далеч по-фино чрез всякакви проекти. Не, че не са нужни тези проекти, напротив, те са крайно наложителни. Жалкото е, че те са изпозлвани за параван на кражбите. Всички знаем схемата. За дейности, които могат да бъдат свършени за 1 лв. за единица работа, те си гласуват бюджет 2, 3 и повече лева. От цялата тази сума истинската работа бива свършена примерно за 0,5 лв (при това само за отбиване на номера), а останалите биват открадвани под формата на разходи. 

Сегашното правителство на Орешарски и новата Тройна коалиция, обаче, стигнаха нов връх в наглостта и лицемерието – с актуализацията на бюджета си прокараха пътя към тегленето на нов едномилиарден заем. Комунистическата власт ни остави през ’89-та милиарди дългове, сега новите комунисти ни загробват с още.
С този заем те удрят с един куршум два заека. От една страна си осигуряват пари за крадене, да не забравяме, че най-голямото перо в актуализирания бюджет е за „непредвидени разходи”, т.е. разходи, които ще се изплащат по преценка на правителството. От друга страна си осигуряват пари за гласове за следващите избори под формата на увеличение на пенсии и социални разходи за най-слабите.
Трябва да призная, че правят всичко това много хитро. В агитацията се включи и единствения министър от правителството, който досега се ползваше с поне малко уважение:
„"Ако президентът наложи вето върху част от текстовете, възникват поне два въпроса със социално измерение", коментира социалният министър Хасан Адемов.
Той уточни, че държавният глава трябва да обясни, като налага вето защо поне два месеца семействата на деца с увреждане няма да могат да получат добавките си от 28 лв. или 56 лв. за двата месеца.
"Ще се попречи и на увеличаване на квотите за ваучери за храна и работници и служители няма да могат да се възползват от тях", предупреди още Адемов.”

http://www.dnes.bg/politika/2013/08/01/koledni-dobavki-za-pensionerite-vyzmojno-e-no-oshte-e-rano.195247

Вдигат майчинските. Добра кауза, безспорно. Вдигат ги с много малко, почти мизерно – и това е безспорно. Но кой нормален човек би дръзнал да се противопостави на всичко това?
Вдигат помощите за деца с увреждания. Добра кауза, безспорно. Вдигат ги с много малко, почти мизерно – и това е безспорно. Но кой нормален човек би дръзнал да се противопостави на всичко това?
Ще раздадат по някой друг лев за Коледа на най-бедните пенсионери. Добра кауза, безспорно. Парите за пенсионерите ще бъдат много малко, почти мизерни – и това е безспорно. Но кой нормален човек би дръзнал да се противопостави на всичко това?
Откъде ще дойдат парите? От новия заем, разбира се. И кой нормален човек би дръзнал да се противопостави на всичко това?
Само не казват едно: В чии джобове ще потънат останалите пари от новия едномилиарден заем. Всеки сам може да прецени колко пари ще отидат за деца, пенсионери и разплащане с бизнеса като се вземат предвид мизерните суми, предвидени за тях. И колко ще останат за крадене. Според вас кои ще бъдат повече?  





Гласувай:
4



1. nupagadi77 - Поздравления за текста !
02.08.2013 15:11
Поздравления за текста !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svilen75
Категория: Забавление
Прочетен: 239052
Постинги: 68
Коментари: 153
Гласове: 343
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930