Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2013 23:28 - Не стига, че народа хляб няма, ами и зрелищата му едни.
Автор: svilen75 Категория: Политика   
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.01.2013 00:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Някой спомня ли си 2009-та? Точно преди четири години, преди изборите?

Управлението на тройната коалиция, начело с БСП беше към своя край. Станишев обясняваше наляво и надясно как държавата е цъфнала и вързала, едва ли не сме станали Швейцария на Балканите. БСП бяха убедени, че ще спечелят изборите. Готвеха се отново да управляват, но не представиха никаква програма за управление (не, че ако бяха представили някой щеше да им повярва след изтичащия мандат). И предвидливо приеха Закона за амнистията. По същото време, обаче държавата се тресеше от скандали. Разбра се за заменките и ред други. Европа ни размаха пръст.
Бойко Борисов все по-усилено навлизаше на политическата сцена. Най-вече яхнал вълната на недоволството към БСП.
Синята коалиция ... се бореше за оцеляване.
А народа живееше все по-бедно.
Каква е ситуацията почти четири години по-късно?

Управлението на ГЕРБ е към своя край. Бойко Борисов обяснява наляво и надясно как държавата е цъфнала и вързала, едва ли не сме станали Швейцария на Балканите. Убеден е, че ще спечели изборите. ГЕРБ разправят, че се готвят отново да управляват, но не представят никаква програма за управление (не, че ако представят някой ще им повярва след изтичащия мандат). И предвидливо промениха Изборния кодекс. По същото време, обаче държавата отново се тресе от скандали. Заменките отново са на дневен ред. Европа ни размаха кутре, но до изборите има време и за юмрук.
БСП все по-усилено се връща на политическата сцена. Най-вече яхнали на вълната на недоволството към ГЕРБ.
Синята коалиция ... отново се бори за оцеляване.
А народа живее още по-бедно. 

Какво се е променило през тези четири години? Нищо, абсолютно нищо. Но едва ли някой е очаквал друго.

Това, което очаквах през 2009-та, обаче, беше наглата усмивка на Станишев да изчезне завинаги от екрана на телевизора и страниците на вестниците. След фиаското на неговото управление, единственото място на неговия лик трябваше да бъде на страниците на историята. На тези, които описват най-мрачните дни на България.
Единствените новини, които очаквах покрай него и неговите министри бяха за обличането им в раирани дрешки. Особено след увереността, с която Бойко Борисов обещаваше нов политически морал и наказание за предишните, които са докарали България до това дередже.
Уви, не съм се оказал прав. Станишев с все по-голям успех си стои в новините. Е, на второ място, но това не ме радва. Никак даже, особено като знам кой е на първо.
И кой е виновен за това? Колкото и да звучи странно – това е самия Бойко Борисов. Видя се, че неговия нов, политически морал нито не е нов, нито е морал. А „обещанието му за наказание” на предишните напълно оправдава кавичките.
Но това не е всичко. С некадърността си Бойко Борисов кара хората да забравят некадърността на Станишевото управление.
И как няма Станишев да е в новините, след като във всяко второ изказване на Бойко Борисов фигурира името на Станишев. Оправдава се с него, след това следват обвинения. После Станишеви оправдания и още обвинения ... Обвинения, оправдания, контраобвинения, контраоправдания ... Не стига, че народа хляб няма, ами и зрелищата му едни ...

А Синята коалиция продължава да се бори за оцеляване.
Народа пък продължава да живее все така бедно.   





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svilen75
Категория: Забавление
Прочетен: 239916
Постинги: 68
Коментари: 153
Гласове: 343
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930