Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2012 21:23 - Съдия Марковка - какъв е чак толкова проблема?
Автор: svilen75 Категория: Политика   
Прочетен: 1378 Коментари: 4 Гласове:
2



Измина вече доста време от спорния избор на съдия Марковска във ВСС. Но полемиките по темата не стихват. Редица представители на законодателната и изпълнителната власт (съдебната странно мълчи по темата) се вдигнаха на окопна защита на избора на народните представители. Единствен Бойко Борисов (защо ли) призовава Марковска да си подаде оставката. Това от негова страна е доста лицемерно, защото явно забравя, че тя беше избрана с пълна подкрепа от неговите депутати. А както обича да казва той – депутатите от ГЕРБ правят това, което каже той.

Обаче това ли е истинския  проблем и причина за критика от страна на ЕК? Политиците ни не осъзнават, че най-големия проблем не е личността на Марковска. Истинския проблем е начина по който тя бе избрана. Без да се отхвърлят публично съмненията към нея. И най-вече - без никакъв диалог и обсъждане в Народното събрание на нейната кандидатура.

Но това не е нищо ново за управляващите. Те методично се крият от дебат в пленарната зала по въпроси, които са неудобни за тях. Когато си наумят нещо - прокарват го тихомълком. Най-вече скрити зад „независими” депутати. По този начин бяха приети редица лобистки закони, които бяха изненада дори за Бойко Борисов. Или поне това е официалната реакция – за „изненада”, когато този лобизъм бива изваден наяве от граждански организации.

А в парламента дори да се намери някой от опозицията да зададе някакъв конкретен въпрос за действията на ГЕРБ – никога този въпрос не бива подложен на обсъждане. Единствените действия за прекратяване на съмнителни практики повече приличат на наказателен отряд.- смешната комисия на Яне Янев.

В Европа явно вече са разбрали какъв таралеж са си сложили в гащите като са ни приели.





Гласувай:
2



1. socialismus - Още една неяснота
11.11.2012 23:24
Защо авторите на сигнала не са се заявили? Какво има да крият? Навярно не могат да докажат обвиненията си. Ако прокурор не може да докаже твърдение, съдът оправдава лицето и всички съмнения отпадат. Ако журналист не може да докаже обвиненията си, съмнението остава и лекето също. Вече не чета вестници защото не им вярвам. Проч. не познавам съдия Марковска, но повлиян от медийното петно имам едно на ум. Медиите са деформирали вече света ми.
цитирай
2. svilen75 - Не е нито моя, нито Ваша работа да ...
12.11.2012 01:39
Не е нито моя, нито Ваша работа да обвиняваме или оневиняваме Марковска. Освен, ако не сте прокурор :)
Но може би не сте прочели добре статията ми. Пиша за НАЧИНА по който тя беше избрана. Не за това дали са основателни обвиненията към нея или не.

П.С. М/у другото тази госпожа искала от МВР адреса на източника на информацията срещу нея ... След такава постъпка освен да се съмнявам в нейния морал, не остава нишо друго, освен да се съмнявам и в нейното ментално здраве ;) ... какво ще направи като му намери адреса? Ще се саморазправи ли? И това ми било съдия от ВСС ...
цитирай
3. socialismus - С такова петно тя и съдия не може да е
12.11.2012 08:30
А не може да го изчисти защото няма процедура, която да каже вярно или не е това в статиите, след което тя да е вече чиста. Разбирате ли? Журналистиката е всесилна и безконтролна. Гражданката Марковска е в положение да не може да се защити, тя е лишена от правораздаване пред вестникарите.
Друго, дори и прокурор не може да оневини.
Трето, за да предяви жалба за оклеветяване тя трябва да посочи лице, а вестникарите са се скрили зад псевдоним. (както и аз и Вие) и само МВР може да поиска във връзка с полицейско производство откриване на лицето зад псевдонима.

Така че цялата работа е, че журналистите тихомълком закрилят своите и целият огън е срещу гражданите. В случая- съдия Марковска, която за да сме коректни трябва да изложи своето мнение, което да получи същата гласност. Иначе вярваме на едни, а пренебрегваме други, което не е честно, нали?
цитирай
4. svilen75 - Сигналите срещу Марковска не са ...
12.11.2012 10:48
Сигналите срещу Марковска не са просто "тя е корумпирана". Посочени са точно. Марковска може много лесно да изчисти името си като осветли тези детайли. Стига да иска. И разбира се - да може. МВР също може да я оневини, но не като изкара на показ автора на материалите, а като обясни защо са били уволнени двамата полицаи, които са задържали бизнес партньора на сина й. Не е ли странно - задържат едно лице и после биват уволнени??? За мен това е най-лошото в цялата тази случка.
А Марковска, ако иска да съди някого - може да съди самите вестници. Не е нужно да има автор на материала, който е публикуван, за да повдигне гражданско обвинение за клевета.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svilen75
Категория: Забавление
Прочетен: 239309
Постинги: 68
Коментари: 153
Гласове: 343
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930