Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2010 22:03 - Раз, два, триии
Автор: svilen75 Категория: Политика   
Прочетен: 1347 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 16.04.2010 22:32


Хааайде, раз, два, триии …” За тази култова фраза от казармата си спомням като чета в днешните новини думите на “премиера”:


“”Недосегаеми няма – министри, кметове, фирми, агенции отиват при прокурора, подвигат се обвинения, досъдебни производства, присъди има вече". Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Плевен. Премиерът бе категоричен, че правителството ще стигне докрай, за да прекрати порочната система за крадене и разхищения от държавата. "Първо трябва да вкараме в затвора тези, които са обрали хладилниците на хората, за да може, като почнем да ги пълним, да няма кой да ги краде", подчерта Борисов.” Това за присъдите малко ме позачуди … - “премиера” ни в някой друг свят ли живее, защото аз все още присъди не съм видял или пък, ако има защо продължава да плюе съдиите??? Или пък думите “Вие сте абсолютен престъпник”, произнесени от прокурор по време на арест вече са станали официална присъда??? И пак в главата ми кънти “Хааайде, раз, два, триии, в колона по двама всички към затвора, леви, леви, раз, два, триии ...” Явно в България вече важи принципа “виновен до доказване на противното”. Очаквам скоро връщането на другарския съд и узаконяването на анонимните доноси като доказателствен материал. Лошо няма, стига да вкарат виновниците за дереджето на държавата в затвора ще кажете. Да, ама не. И докато си седите пред телевизора и вместо дългоочакваните новини за осъдени, арестувани преди месеци се радвате на поредния показно-зрелищен арест в стил долнопробен холивудски екшън не се разбие от само себе си входната врата, не нахлуят въоръжени като за операция в Афганистан “качулки” и не проснат на пода вас, вашата баба и нейната котка. И ако някой от вас не е Човека-Глас, не успее да извиси глас, така че да уплаши “баретите”, нямате свой плакат на стената, който да сложат на главата ви, за ви разпознаят може спокойно да си вземете самобръсначката и четката за зъби – и право в затвора. Нищо, че сте невинен, вие сте виновен. Нищо, че може да е грешка, какво ще покажат утре по новините? И ако не успеете да докажете, че не сте опразнили хладилника на другарчето, не сте изяли храната на гореспоменатата котка и не разказвате вицове за ”г-н премиера” сред приятели може да се приготвите за дълъг престой. Но всичко това, като (почти) всичко на този свят си има и хубава страна – предполага се, че в затвора ще сте на топло, ще срещнете отдавна забравени приятели, попаднали тук при предишни подобни акции и най-важното – ще сте нахранени. Защото приятелите ви навън ще продължават да се чудят дали да си купят храна с отдавна нестигащата за нищо заплата или да си платят данъците, защото, ако не го направят Бате Бойко ще ги вкара в затвора при вас.



Гласувай:
2



1. smani - (• _ •)
17.04.2010 09:51
Борбата на Бойко с престъпността е за наше добро. Да не подценяваме усилията и мерака на премиера и МВР-министъра в тази насока. Случват се и грешки. Не си обяснявам защо са нахлули в жилището на човекът глас. Голям майтап - сега от стреса може да запее и като Марая Кери. :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svilen75
Категория: Забавление
Прочетен: 238690
Постинги: 68
Коментари: 153
Гласове: 343
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031