Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2011 01:03 - ОТГОВОР НА ЕДИН БАЛАМУРНИК
Автор: svilen75 Категория: Други   
Прочетен: 6690 Коментари: 10 Гласове:
14

Последна промяна: 08.04.2011 01:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В отговор на статията ЧЕТИВО ЗА БАЛАМУРНИЦИ И БУНАЦИ от АпостолOFF

http://apostapostoloff.blog.bg/drugi/2011/04/05/chetivo-za-balamurnici-i-bunaci.722709

 

Първоначално бях замислил този отговор като коментар. Но тъй като първо стана много дълъг за коментар и второ – „извисените умове” АпостолOFF слагат проверки на коментарите, да не би някой заблуден инакомислещ току-така да публикува нещо, на което те не могат логочно да отговорят (а имам обективно съмнение, че той с удоволствие би пропуснал моя) реших да го публикувам в собствения си пост.

 
Лелеее, лелелелелеле …

Че то в България било рай за живеене … Цените ниски, заплатите – високи … Само се чудя защо всички тези милиони българи, които избягаха последните 20 години из Западна Европа, Щаите, Канада и т.н. що чинят още там??? Някак си не ми се вярва всички тези милиони емигранти да са баламурници, а всички, които сме останали в България да сме най-големите умници. АпостолOFF, като е толкова зле на Запад защо сестра ти и твоята братовчедка не се върнат в България??? И те ли са баламурници??? Я кажи квартирите им за колко човека са удобни за обитаване? В какво състояние са? Консумативите включени ли са? Каква е средата около квартирите им, прилича ли на нашите квартали-бунища? И най-вече – каква част от дохода им струва това? Я сега ми кажи какъв е наема за съпоставимо като качество, удобства и включени консумативи жилище в България. И каква част от разполагаемия доход на едно семейство отива за него??? В България почти всички жилища са частна собственост и много малко хора живеят на квартира. Всъщност много хора живеят под наем, основно в големите градове. И да, в проценти - като цяло в България се живее основно в собствени жилища. Понякога по няколко поколения накуп, което не е в полза на сравнението на България с Европа и изкривява самото сравнение. Но това е обусловено от различния манталитет на народите и отношението им към собственото жилище  и моболността от една страна и липсата на инвеститори в България, които са готови да строят доходни сгради, които да ги дават под наем, вместо да продават апартаментите, в сградите, които строят. Та нали, ако ги дават под наем после те трябва да се грижат за калпавото си строителство, а като продават апартаментите – новите собственици да берат ядове от техните грешки. И пак се връщаме на качеството на сградния фонд и околната среда в България и в Европа. Защото количественото сравнение е само едната страна на медала и без качествено сравнение картината никога не е пълна.

Чудя се защо като данъцитеи всичко останало е толкова скъпо на Запад там е пълно с нови коли, а ние се превърнахме в автоморгата на Европа???

Чудя се защо загубените западняци не дойдат да живеят в рая България??? Къде ги тези 60 000 англичани? Май много приказки от рекламните колонки на агенциите за недвижими имоти четеш. Една голяма част от тези англичани, които живеят в България всъщност не живеят целогодишно, а само няколко месеца – на почивка. Втората група са пенсионери, при това от тези с най-ниските там пенсии. И живеят тук, защото в Англия наистина няма да им стигнат да живеят както тук, защото тук наистина им стигат. Само, дето техните малки пенсии там са колкото на управленски кадър във фирмите ни на средни и високо управленско ниво. И тук наистина се чувстват като царе сред общата бедност. Третата група англичани са абсолютни отрепки, отритнати от тамошното общество или експериментатори и хазартни типове (англичаните по принцип са си колонизираща нация и винаги ги е теглело нестандартното като Америка, Австралия и т.н.) и дойдоха тук по времето на строителния бум. Тези англичани са по-балканджии и от нас. Виждал съм ги как са готови да преметнат сънародниците си с имоти, за да спечелят някой лев. Тази група хора не признава никакви морални закони, да не говорим за формални – нито английски, нито наши и нашата мутренска действителност е идеалната среда за тях. Тези три групи ли ми даващ за пример? А?

 

Лелеее, лелелелелеле …

 

Както би казал един друг виден професор-всезнайко като автора на тази статия – чета и не вярвам на ушите си … такива глупости като твоите отдавна не бях чел. Какво искаш да кажеш? Че България е идеално място за живеене ли?

Но нека се върнем на основното – цените на продуктите в ежедневието ни?
Наистина някои продукти са по-евтини, други са по-скъпи. Но като цяло в супермаркетите цените на основните продукти са сравними. И други сме били по белия свят, АпостолOFF, и ние сме влизали в тамошни магазини, и ние имаме роднини и познати на Запад. Така, че не изнасяй пенсионерски данни – все едно сравняваш цените на Женския пазар и в Метро. Цените не навсякъде са тези, които споменаваш. Да не говорим, че от всяка група продукти има подгрупи, които се различават по качество и съответно като цена. А твоето сравнение е все едно да сравняваш Мерцедес с Дачия и да кажеш – гледай Дачията колко е евтина, много по-добра кола е. Да, ама не е съвсем така.

Да,  цигарите са по-скъпи на Запад. Алкохола е по-скъп. Особено заведенията. Макар, че съм хапвал невероятна пица в Германия, която ми излезе на същата цена, ако я бях поръчал в средностатистическа добра пицария в България. Дори по-евтина. Но да приемем, че да отидеш на заведение на запад е лукс. Да, там не можеш да си поръчаш кебапче за 50 ст. и голяма ракия за 1 лв. Но там и кебапчето няма да лае, и ракията няма да е марка Цар Киро черен етикет. Да не говорим, че процента на заведенията и магазините, които са в сивия сектор е значително по-малък, отколкото в родната действителност. А и това също влиза в общата картинка.

Но забравяш и нещо друго. Колко хора в България ходят по заведения. И най-важното – човек в крайна сметка може без алкохол, цигари и заведения. Но без хляб и лекарства не може. Има едни други показатели в икономиката, АпостолOFF – разполагаем доход и процент от него, който отива за продукти от първа необходимост. И в България разполагаемия доход е значително по-нисък от европейския. Много по-нисък в срванение с цените на продуктите. И което е по-страшно – много по-голям процент от него, да не кажа целия доход на едно българско домакинство отива за продукти от първа необходимост, за ежемесечните сметки за ток, топло, вода, телефон и т.н. А, ако не се живее в собствено (в повечето случаи наследствено) жилище и се плаща наем или ипотека – дори и не стига.

Защото,  АпостолOFF, и последния мияч на чинии на запад може да покрие ежемесечните си разходи, дори някоя нова дрешка, макар и немаркова или от бутик. А ако е квалифициран работник дори може да си позволи дори да се позабавлява отвреме-навреме. А ако е специалист в някаква област или управленски кадър – може да помисли дори за „дребни” неща като култура и образование.  А в България едно средностатичтическо домакинство, в което много често поне единия е висшист едва свързва двата края. И ако е изкарало месеца без заеми си е повод за празнуване.

 И аз искам България да се превърне в добро място за живеене. И аз не искам да бягам. И аз не искам да се чувствам баламурник, че съм останал да живея в тази държава. Но точно хора като АпостолOFF ме карат да съжалявам, че не съм избягал по-рано. Но да сложим розовите очила и да прегърнем предизборните лозунги не е начина да си оправим бакиите и живота. До преди две-три години изобщо не ми беше хрумвало да емигрирам. Виках си – лошите политици и управляващи все някой ден ще свършат, все ще се оправим. Но разбрах, че проблема всъщност не е в тях, а в хората, в целия народ. Защото всеки народ си заслужава царя. И всеки ден хора като АпостолOFF, които ни убеждават, че кочинката, в която живеем си е най-хубава ме карат все повече да съжалявам за предишния си избор. Защото начина да се оправим не е да се задоволим с наличното положение, да се самоубеждаваме и самозаблуждаваме колко е прекрасно, а да си видим грешките, да избегнем слабите ни страни, да погледнем реално на ситуацията и да заработим като хората.




Гласувай:
14



1. sphinx - Великолепен отговор!!! Едва ли ...
08.04.2011 01:44
Великолепен отговор!!!
Едва ли си струва обаче да си губите времето с "авторитети" от типа АпостолOFF!!!
Бъдете жив и здрав!!!
цитирай
2. svilen75 - O, Боже, виж го ти можещия и успелия. ...
08.04.2011 20:47
O, Боже, виж го ти можещия и успелия ... И в какво си успял, АпостолOFF? А? В какво си успял? В триене на коментари? В плюене? В каруцарския език??? В това не, само, че си успял, направо си шампион. Обобщавали ... по този признак ти си най-големия бунак, защото не някой друг, а точно ти обобщаваш. При това на база на няколко откъслечни факта, които освен всичко друго не са достоверни. Да не говорим, че не си способен да видиш цялостната картина на нещата и да вникнеш в процесите, довели до това положение.
цитирай
3. svilen75 - АпостолOFF, ти си долна отрепка. ...
08.04.2011 20:56
АпостолOFF, ти си долна отрепка. Добре, че е анонимността в интернет, защото, ако бяхме на живо досега да съм ти лепнал поне два шамара. Изключения са хората, които успяват да ме вбесят толкова много, единици са тези, които ме провокират към физическа саморазправа, но ти определено си един от тях.
П.С. Вбеси ме не толкова за това, което си написал като статии, не толкова коментара ти към мен, а последния коментар на блогъра за неговата сестра.

" 18. ledadobreva - Добър ден, господин Апостолоф!
10:39 А защо сестра ви се е подлъгала, та живее в този кошмар наречен Берлин?! Защо не й подадете ръка и не я извлечете от това тресавище, този упадъчен свят на високи цени и ниски заплати? Вие не сте брат, вие сте мащех!цитирай
19. apostapostoloff - Как да познаеш идиота?
15:30 Познаваш го веднага по това, че задава на стари години въпроса "защо". Идиотът не е могъл да проумее, че никой не му дължи обяснения. Идиотът не е могъл да проумее, че обясненията нищо не обесняват.

Ама нека да му задоволим любопитството на идиота. Защо сестра ми...? На тоя личен въпос ще отговоря така: "А защо вашата сестра е проститутка?" Защо не и подадете ръка и не я измъкнете от блатото на порока? "

Долен мизерник!!!
цитирай
4. tit - Добре обоснован постинг,
11.04.2011 04:29
но що си губиш времето с видимо невменяем човек?
цитирай
5. pagan - Не си губете времето да му отговаряте!
11.04.2011 21:24
Прави ми впечатление, че господин apostapostoloff
се явява "на всяка манджа мерудия", като във всички области е специалист и ментор. Едно време един друг Апостол (Карамитев) изигра главната роля във филма "Специалист по всичко" Както изглежда, такива са апостолите- "специалисти" по всичко. Само че, Карамитев играеше роля, докато Апостолов се вживява в житейска такава.Любопитно ми е, (да приемем, че всичко казано от него е стопроцентова истина), за какво въобще повдига този въпрос, по това време, във Фейсбук? Може би от любов към България? Срещал съм името му и в други коментари по други съвсем различни теми. Имаше и един ТЕЛЕ изявен Апостол Апостолов (може и да е същият)- астролог, гадател, магьосник, шаман, гуру, вуду и най- вече КУКУ!

(Този коментар е мой и го препечатах от друга статия, където поддържа тезата, че Левски е осъден на смърт, защото убил момче на 14 години (за да не го издаде, а не заради революционната му дейност)
цитирай
6. landing - Не се коси човече, всички знаем как ...
12.04.2011 12:45
Не се коси човече, всички знаем как стоят нещата, за жалост... Райското кътче България е такова само в мечтите ни. Некадърните, алчни отрепки, които ни управляваха и управляват ни отнеха всяка искрица надежда, че ще видим мечтите си за спокойствие и сигурност осъществени в този живот. Хубав ден!
цитирай
7. apostapostoloff - Баламурникът си е баламурник!
14.04.2011 03:52
Вари го, печи го- все тая. А простакът си остава простак. Той затова е и беден, защото е прост.
цитирай
8. svilen75 - Хахаха, така си е, АпостолОФФ, тук ...
18.04.2011 19:29
Хахаха, така си е, АпостолОФФ, тук си много прав. Но ти си за медал - баламурник и простак накуп, е това много трудно се постига. Но ти си близо до съвършенството, не се отказвай! Така, де, като не можеш да бъдеш поне наполовина читав човек, то поне да се откроиш като прост баламурник ...
цитирай
9. pagan - Тези дни разбрах,
18.04.2011 22:06
че същият този АпостолОФФ е работил към редакцията на вестник "Психо". Като основен "контактьор", "оракул", "шаман", (и психар)! Ха- ха- ха- !
цитирай
10. ok3223 - Паак този Ап. АпостолоОФФ
16.07.2011 13:36
ТОВА Е ЕДНА ДОЛНОПРОБНА СВИНЯ, КОЯТО ЖИВЕЕ В ЕДНОСТАЕН АПАРТАМЕНТ НА 8-ИЯ ЕТАЖ В ПАНЕЛНО БЛОКЧЕ, като навсякъде се представя като мноого преуспял. Мерило за интелект за него е единствено натрупаното богатство в банка или в брой.
Дели хората на 2 категории. Бедните са бедни, защото са глупави, прости, мързеливи и тъпи, и са заслужени бедни. Богатите са богати, защото са умни с висок интелект и много дарби, енергия и предприемчивост.
С големи претенции и малко знания,с ум на кокошка и самомнение на пуяк.
В икономиката има основно понятие, за което умишлено се забравя и рядко се използува; това е така наречената
"ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ" на работната заплата.
Това са стоките и услугите, които всеки от нас може да получи срещу парите от месечната заплата, която получава..
Като знаем, че заплатите у нас за една и съща работа, квалификация и количство изработени дни са от 5 до 10 пъти по ниски,отколкото са в ЕС; а цените на стоките и услугите само 2-3 пъти по- високи, а много от тях и сравними с нашите. Ето от къде е и дисбаланса не в наша полза, което говори колко пъти сме по-бедни от колегите от Стара Европа.
ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ...
Какво количество стоки и услуги получава немския работник със средна месечна заплата около
4-5,000 евро;
и какво-нашият работник, със средна месечна заплата
около 500 евро.
Затова е това бягство на кадърните към ЕС. Затова България е като в мъртво вълнение. Останаха инертните и неможещите, мутрите и мутрибизнесмените, които са на власт и правят каквото си искат;обслужващите ги хитреци и имошеници модел Ап.Апостолофф и прочие паплач, която ги пази от народната обич.;възрастните и пенсионерите.
Може цените на стоките да са ниски, но ако и месечната ти заплата е ниска, ти си 100% бедняк живеещ мизерно.
Ниски цени + ниска заплата=на днешния трудов елемент(данъкоплатец); в днешната под водачеството на Боко Тиквата Нещастна България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svilen75
Категория: Забавление
Прочетен: 239919
Постинги: 68
Коментари: 153
Гласове: 343
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930